Over

Deze blog wordt onderhouden door een amateur fotograaf die zich probeert te verdiepen in de edele kunst van de voetbal-fotografie.

Je kan ‘m altijd bereiken door een berichtje achter te laten in het commentaar veld. Wil je dat hij je persoonlijk beantwoordt, laat dan zeker je mail adres achter.

4 Reacties to “Over”

  1. staple_crazy 21 april 2013 bij 22:39 #

    Ik heb al een paar keer een reactie geplaatst, omdat ik je site zo leuk vind. Het is zo herkenbaar voor mij, want ik heb zelfs twéé voetballende zonen (gelukkig bij dezelfde vereniging) en ik moest zelf ook een hoop uitzoeken en opnieuw het wiel uitvinden.

    Ik heb een lees-tip voor jou: de boeken van Scott Kelby (okay, hij is soms een beetje flauw) waren voor mij de duw over de drempel richting sport-fotografie (heel simpel legt die alles uit: duw op dit knopje, dat is niet nodig, instelling zus, uitleg zo, noem maar op, geen poeha, heel basic). Echt iets voor jou om door te bladeren. Ik heb er nog steeds veel aan.

    Ik ontdekte je site precies op het moment dat ik handig genoeg was in voetbalfotografie om die kennis te willen delen met anderen, met name middels een blog of een website. Jouw site bespaart mij dus een hoop werk, want alles wat een fotograferende voetbalvader nodig heeft staat hier al op.

    Ga vooral zo door !!

    • Werner W. 22 april 2013 bij 19:50 #

      Bedankt voor je commentaar! Scott Kelby ken ik maar ik hou niet zo van zijn schrijfstijl – iets te Amerikaans voor deze nuchtere vlaming…

  2. Tim Dekkers 21 april 2015 bij 23:06 #

    Hallo, allereerst mijn complimenten voor je leuke site!

    Ik doe zelf de richting Audiovisuele Productie, dat is alles wat met film te maken heeft. Nou vind ik fotografie ook leuk (meer als hobby). Ik ga binnenkort een Canon 70D kopen en zou het leuk vinden om bij mijn oude voetbalclub wat plaatjes te schieten.

    Nou ben ik zelf qua instellingen voor fotografie nog niet helemaal op de hooge dus mijn vraag is; welke instellingen adviseer je mij?

    Alvast bedankt

    Tim Dekkers

    • Werner W. 10 juni 2015 bij 15:01 #

      Foei – nu pas antwoorden – maar mijn to do lijstje was zo lang dat ik er gewoonweg niet toe kwam – sorry daarvoor, duizendmaal sorry.

      Hoe je je fototoestel instelt hangt af van veel factoren maar een minimale voorzet wil ik wel geven: stel je sluitertijd in op 1/400ste of hoger (dus naar 1/1000 ipv naar 1/100), anders krijg je nooit scherpe foto’s. De rest hangt af van de weers- en dus lichtomstandigheden, zet je diafragma wijd open en pas eventueel je ISO waarde aan. Experimenteer gerust, digitale foto’s kosten toch niks buiten wat tijd en zo leer je het snelst.

Plaats een reactie